Lån til oppussing

På Norlån.no kan du finne den långiveren som gir deg det beste lånet til oppussing! Kanskje trenger badet en renovering? Eller er det på tide å oppfylle kjøkkendrømmen? Les videre om oppussningslån nedenfor.

Beløp
Vilkår
Vis flere resultater

Nordmenn har alltid vært glad i å gi både hus og hage et realt ansiktsløft. De siste månedene har det dog tatt helt av, og nordmenn pusser opp som aldri før. Å holde boligen, hytta eller leiligheten i fin stand er ikke bare smart med tanke på bruksslitasje, men kan også føre til en verdiøkning. Oppussing i dag kan med andre ord gi en nytteverdi i fremtiden.

På Norlån.no kan du søke om lån til oppussing, slik at du får omgjort det slitne kjøkkenet eller soverommet til drømmeplassen i huset. Ikke alle har mulighet til å søke om utvidet boliglån hos banken, og da kan lån uten sikkerhet være løsningen. Som regel blir forbrukslån brukt til fritidsreiser, men det er fler og fler som bruker lånet til å investere i hus eller leiligheten i form av oppussing.

Forbrukslån til å pusse opp – er det lurt?

Forbrukslån kan ofte omtales i negativ form – og mange vil kanskje si at det ikke er så lurt å bruke nettopp slike lån til å pusse opp. Ønsker man å pusse opp har man som regel to valg – du kan be banken om utvidelse av boliglånet eller du kan ta et usikret lån for å få det gjort. I mange tilfeller krever banken at du har nedbetalt 40% av boliglånet ditt før de kan utvide det, og at huset er taksert for mindre enn 2 år siden. Det gjør at mange uten oppsparte midler ikke får muligheten til å pusse opp.

Noe oppussingsarbeid kan rett og slett ikke vente. Har du fått råteskader etter lekkasje for eksempel, kan det bli mye dyrere å la problemet ligge. Sopp og mugg kan spre seg, og det som i starten var enkel og liten jobb kan bli omfattende og stor. Usikret lån kan derfor være en god løsning i det lange løpet.

Å utvide boliglånet er nok for mange den ideelle løsningen, men få husker å ta med i beregningen at slike lån har lang nedbetalingstid. Til tross for at rentene er lave nå, så vet vi ikke hva renten vil være om bare 5 – 10 år. Rentene på forbrukslån er høye, men nedbetaler man lånet så raskt man kan, kan det ha mye å si på på totalkostnaden kontra det å bake det inn i det nåværende boliglånet med lang nedbetalingstid.

Lån til oppussing

Tips til deg som ønsker å låne til oppussingen

Bad og kjøkken er som regel de to dyreste rommene i et hus å pusse opp. Prisen er selvsagt avhengig av hvor mye du skal gjøre selv, og hvor mye du må/kan etterlatte til profesjonelle håndverkere. Velger du håndverkere er det som regel lurt å legge det ut på anbud slik at du får sammenlignet prisene og får valgt den håndverkern som er best for deg. Det samme bør du gjøre med oppussingslån!

Hos Norlån.no kan du enten lese om hver långiver selv, eller la en lånemegler finne det beste lånet for deg (helt gratis!). Velger du en lånemegler trenger du kun å sende inn én søknad så finner de og sender flere aktuelle lånetilbud til deg fra norske anerkjente banker. Er du ikke fornøyd med noen av alternativene, kan du velge å takke nei, uten at prosessen har kostet deg én eneste krone.

Før du starter et oppussingsprosjekt

Det er viktig å ha et budsjett og en plan før du skal pusse opp, restaurere eller oppgradere et rom eller en del av huset.
Tenk på følgende:

Hva skal gjøres?

  • En plan for hva som skal gjøres og når kan være lurt ha for å ha et realistisk tid – og pengeperspektiv på prosjektet.

Hvor mye materialer og verktøy trenger du?

  • Hvor mange kjøre turer frem og tilbake fra byggevarehuset blir det? Og, trenger du å låne henger? Har du alt verktøyet du behøver, eller kan du låne av venner, familie eller kanskje naboen?

Hvem skal gjøre det? Vil du legge ut hele prosjektet på anbud eller skal du gjøre mest selv?

  • Merk at skal du gjøre mesteparten selv er det viktig å vite at noe arbeid er regulert, og elektrisitet og våtrom bør gjøres av fagkyndige personer. Det kan bli dyrt skulle en uforutsett hendelse inntreffe, med tanke på forsikring ved eventuelle skader, om det ikke foreligger dokumentasjon på at arbeidet er utgjort av fagpersonell.

Hvilke løsninger skal du velge?

  • På nettet finnes flere sider hvor man kan hente inspirasjon på raskt vis med et lite google-søk. På YouTube florerer det av DYI (do it yourself) videoer som viser kule løsninger for gode planløsninger eller generelle byggetips. Det er kun fantasien som setter grenser.
Aller viktigst er det å ha et budsjett for prosjektet, slik at man ikke tar seg vann over hodet eller låner mer enn man faktisk trenger.

I dag tilbyr bankene og långivere lån til oppussing fra 1 000 til 600 000 kroner, med en nedbetalingstid på maks 5 år. Norlån har sammenlignet en rekke aktører på det norske markedet, og ved å trykke på logoen til en bank kan du lese om hver enkelt sine fordeler og ulemper før du bestemmer deg for et lån som kan realisere boligdrømmen.

Siden ble sist oppdatert: 2021-05-19 13:27:01 av Erik Elmqvist