Beste lånemegler 2021

Er du opptatt av å få de laveste rentene helst uten å bruke altfor mye tid? Da er det lurt å bruke en lånemegler. Istedenfor at du skal sende inn utallige søknader til flere banker for å se hvilken bank som gir deg det beste lånet, så kan du heller sende inn én eneste søknad og sende den til en lånemegler. En lånemegler fullfører prosessen for deg og det viktigste; det er helt gratis å bruke en lånemegler!

Beløp
Vilkår
Vis flere resultater

Velg riktig lånemegler

Det kan være tidkrevende å få det gunstigste lånet med de betingelsene som passer deg best. I en jungel av banker og långivere så kan det være vanskelig å finne ut hvilken banker det er verdt å bruke tid på og sende inn søknader til. Det er her lånemeglere gjør jobben mye lettere for deg. Istedenfor å sende ut flere søknader til mange banker i håp om positive svar, så vil lånemegleren bare kreve én eneste søknad fra deg. De fullfører din søknad for deg og sender den ut til mange aktuelle banker. Når bankene mottar din søknad fra lånemegleren så vet de også at du er en prisbevisst person som ønsker lave renter. Bankene må derfor konkurrere om å få deg som kunde!

Hva er en lånemegler?

En lånemegler fungerer som en formidler mellom deg som skal søke lån og bankene. De bruker sin tid på å hente inn flest tilbud slik at du slipper. En lånemegler må ha tillatelse fra Finanstilsynet og er derfor helt trygt å bruke.

  • En lånemegler samarbeider med flere banker og långivere.
  • En lånemegler låner ikke ut penger, men finner den banken som vil gi deg det beste lånet.
  • Det er gratis å bruke en lånemegler.
  • Kanskje viktigst av alt; det er helt uforpliktende under hele prosessen.

Slik fungerer det å bruke en lånemegler

En lånemegler sin oppgave er å skaffe deg det lånet som er absolutt billigst på markedet i forhold til din økonomi og har best betingelser som passer deg. De samarbeider med utallige banker samtidig og henter inn lånetilbud for deg. Når bankene vet at du bruker en lånemegler så vet de også at de må konkurrere om deg. Derfor er sjansen for å oppnå lavere renter stor!

Slik er prosessen for deg:

  1. Du sender inn 1 søknad med ønsket lånebeløp og nedbetalingstid til lånemegleren.
  2. Søknaden din blir sendt videre til aktuelle banker og straks vil du begynne å få svar på din søknad av bankene enten viá e-post eller SMS.
  3. Du velger det tilbudet du synes er best!
  4. Du sender inn eventuell dokumentasjon til banken du har valgt.
  5. Voilá! Pengene vil bli overført til din konto.

Det er faktisk helt gratis for deg å bruke en megler i låneprosessen. Da tenker du kanskje at det er må være for godt til å være sant. Da sier vi med engang, nei, absolutt ikke! Grunnen til det er fordi det er banken du tilslutt velger som gir en liten provisjon til lånemegleren fordi de har skaffet dem en ny lånekunde. Det er slik en lånemegler tjener penger. Du kan sammenligne det med boligkjøp hvor megler blir betalt av selger og ikke av kjøper. I et låne-tilfelle er det du som er “kjøperen” av lånet og derfor slipper du å betale noe til en lånemegler.

Det er også viktig å huske på at det er helt uforpliktende å bruke en lånemegler. Det vil si at du alltid kan takke nei til tilbudene du har fått fra bankene. Du er ikke forpliktet til å velge et lån selv om du har brukt en lånemegler.

Ved å følge stegene 1 til 5 vil du ha gjort et godt økonomisk valg og du har spart mye tid. Bankene har konkurrert om deg og gitt deg de laveste rentene de kan. Det beste av alt er at du ikke har brukt utallige timer foran PCen og søkt opp alle mulige banker du kan søke om lån til – for det har lånemegleren allerede gjort for deg.

Fordeler og ulemper

Fordelene ved å velge en lånemegler er mange. De har bred erfaring når det kommer til lånesøknader. For deg vil det først og fremst merkes på kontoen. En lånemegler har alltid de seneste oppdateringene om bankene og hvilken renter de kan gi. De har derfor en god mulighet for å finne det lånet med absolutt lavest rente for deg.

Det er antallet samarbeidsbanker som en lånemegler har som vil utgjøre den store forskjellen for deg. En lånemegler kan samarbeide med alt mellom 10 til 30 banker. Hvis du selv skulle sendt hver og en av disse bankene en søknad ville det tatt ekstremt lang tid. Ikke nok med at det tar lang tid, men det blir også fort uoversiktlig å holde orden på alle bankene du har sendt en søknad til.

En lånemegler har altså all kontakten med bankene for deg. En lånemegler har også god kunnskap om hva bankene ser etter hos potensielle kunder. De kan hjelpe deg og gi råd om hvordan du på best mulig måte kan komme så godt ut av en låneprosess som overhodet mulig og få den renten du fortjener.

Hva er ulempene med å bruke en lånemegler?

Når du bruker en lånemegler så ønsker dem selvsagt å høre med så mange utlånere som mulig slik at du skal få de beste betingelsene og vilkårene. Dette kan ta litt lengre tid enn om du skulle bare søkt til én bank selv. Har du derimot bare søkt til en bank, så kan du heller ikke garantere at du har fått den beste renten. Hovedfaktoren her er at hvis du klarer å vente noen dager så er det lurt å bruke en lånemegler for å få et billigere lån. Har du derimot behov for pengene veldig raskt kan det være lurest å søke til en bank selv og gå for den, så lenge du godtar betingelsene og renten den banken kan gi.

Det kan være vanskelig å velge hvilken megler du ønsker skal ta seg av låneprosessen for deg. Et godt tips er å se på hvor mange banker de samarbeider med og hvor god kundeservice de har. Bruk gjerne vår oversikt på denne siden for å finne ut mer om hver lånemegler.

Siden ble sist oppdatert: 2021-05-27 12:33:20 av Erik Elmqvist