7 tips til hvordan du sparer penger på ferien din

Sommeren nærmer seg med stormskritt og den lange kalde vinteren er snart over. Det store spørsmålet er – hvor går turen i sommer? Blir det solfylte Kreta, vakre Hellas eller kanskje en innenlands fisketur til Lofoten?
Uansett hvordan man vrir og vender på det, blir ofte ferier med flybilletter, hotell og uteservering hver dag dyrt. Spesielt for en familie på 4. Her er 7 tips til hvordan du kan spare penger på ferien din!

1. Bestem reisested tidlig
Det er lurt å være tidlig ute i prosessen med å velge feriested. Tenk på hvilken land som er billig å oppholde seg i, og som ikke det koster all verdens å dra til. En god plan gjør at du kan finne ut hvor mye penger du kommer til å bruke på turen din. I tillegg kan du være mer fleksibel når du prøver å finne de billigste flybillettene, og avtale med sjefen når du skal ta ferie.

2. Sjekk valutakurser i landene du skal til
En lur ting er å sjekke valutakurser i de forskjellige landene. Akkurat nå er for eksempel EURO og USD ganske sterk i forhold til den norske kronen. Likevel er det land i Europa som er billig å oppholde seg i, som for eksempel Portugal.

3. Sammenlign flybilletter og pass deg for ekstra kostnader
Bruk en reisesøkemotor. En flytur til for eksempel Hellas kan koste svært forskjellig i forhold til hvilket flyselskap du bruker. Momonodo og Trivago er gode reisekalkulatorer å bruke. Husk at mange selskaper tar seg godt betalt for bagasje og flyseter. Hvis du ikke trenger å ha med mye klær på turen din, er det lurt å nøye seg med en håndbagasje. Sjekk også om du har reiseforsikring før du bestiller. Da trenger du ikke nødvendigvis å kjøpe en gjennom reiseselskapet du drar med.

4. Sammenlign hoteller, leiligheter, eller andre soveplasser
Hotels.com og Expedia er gode søkemotorer for å finne de billigste sovestedene. Her kan du skrive inn hvilket område du ønsker å bo i, og de vil gi deg mange bosteder å velge mellom. Airbnb er blitt veldig populært. Her kan du bo veldig billig hos private personer som leier ut enten et rom, eller en hel leilighet som du kan helt for deg selv.

5. Dropp turistfellene
Fornøyelsesparker er ofte svindyre. Gjør et google-søk og se om det er noen severdigheter som er gratis eller billige. Spør gjerne betjeningen på hotellet eller det lokale turistkontoret for tips på fine turer eller kule ting å gjøre i ferien. Da rekker pengene litt lenger, og kanskje til noe annet som er mer verdt å bruke penger på. Mange storbyer har for eksempel gratis guidet tur hvor du kun betaler tips på slutten av turen.

6. Velg den lokale valutaen når du skal betale
Hvis du skal ut penger i banken, kjøpe en genser eller betale for maten på restauranten får du ofte to valg. Det ene er å betale i den lokale valutaen, og den andre er i norske kroner. Det er lurt å velge den lokale valutaen. Hvis du ikke gjør det, vil banken/restauranten/butikken legge på sitt eget vekslingsgebyr. Disse er ofte mye dyrere enn det du har i din lokale bank her hjemme i Norge.

7. Kjøp mat smart
Ofte kan forhåndsbestilt frokost på hotellet være dyrere enn det det du får på en café i nærheten. Det kan være lurt å droppe hotellfrokosten å heller velge et annet sted. Har du en leilighet eller et hotell med kjøleskap kan du også dra på de lokale matbutikkene og kjøpe snacks og lunsj som du kan ta med deg på turer. Husk å kjøp drikke på matbutikkene, dette er ofte mye billigere enn ved turistattraksjonene.

Legg igjen en kommentar