Hva er refinansiering – hvorfor og hvordan?

Våren er snart her og mange velger å ta en vårrengjøring i huset. Like vanlig bør det bli å rydde i økonomien. Refinansiering er akkurat det; å rydde i økonomien. Refinansering passer til deg som har pådratt deg mye gjeld fra flere små lån, kredittkort eller handlekontoer. Ordet refinansering er kanskje ikke det mest kjente ordet i norsk ordbok, men vi skal forklare deg hvor enkelt det faktisk er å refinansiere.

Enkelt forklart betyr refinansiering at du tar opp et nytt lån for å nedbetale gamle lån. Det høres kanskje rart ut, men fordelene kan bli mange. Tenk at hvis du har et eller flere små lån du må nedbetale og du i tillegg har kredittkortgjeld, da betaler du renter på flere lån samtidig og gjerne altfor dyre renter.

Dessuten har mange lån ekstra gebyrer og avgifter hver måned. Dette kan utgjøre en stor pengesum som du heller kunne brukt på å nedbetale lånene raskere med. Dette og renter er hovedgrunnen til at man bør samle alle lånene på én plass istedenfor å ha mange.

Hvor vanskelig er det å refinansiere?

Mange tenker at prosessen i seg selv er så tungvint at de ikke engang orker å se på mulighetene refinansiering kan gi. Vi kan ikke få sagt det nok ganger, det krever veldig lite arbeid å rydde opp i økonomien sin.

Når du søker om refinansering i en bank vil du samtidig motta en utbetalingsfullmakt i tillegg til lånedokumentene dine. En utbetalingsfullmakt gir banken retten til å nedbetale alle dine gamle lån med det ene nye lånet ditt. Du slipper det slitsomme arbeidet med å nedbetale alt selv så lenge du skriver under fullmakten. Så enkelt er det faktisk.

Spar penger?

Den aller viktigste grunnen til å refinansiere er selvsagt å spare penger. Det er helt unødvendig å betale flere administrasjonsgebyrer og andre avgifter for alle lånene samtidig. Det blir mye ekstra penger du heller kunne brukt på å bli kvitt lånet raskere. Hvis man i tillegg har kredittkort vet man også at de ofte har ekstremt høye renter. Når man samler all gjeld i et nytt lån har man kun det éne lånet å forholde seg til. Et lån med én rente.

Dessuten har du 15 år på å nedbetale et refinansiert lån. Et større lån med 15 år nedbetalingstid vil i de aller fleste tilfeller gi en bedre rente enn det du har i dag og større rom i økonomien.

Et billigere lån med refinansiering?

Det er ikke nødvendig å ha mange små lån eller flere kredittkort-regninger for at det skal lønne seg å refinansiere. Refinansering fungerer dersom du kun har ett lån også. Hvorfor ta opp et nytt lån for å betale ned et annet spør du kanskje? Svaret er fordi at det nye lånet kan gi en en lavere effektiv rente enn det du har nå. Ergo billigere lån.

På sikt kan det bli store summer du enten kan bruke på nedbetale lånet raskere med eller bruke på andre ting du ønsker deg. Selvsagt, hvis du får lånetilbud når du søker om refinansering som ikke matcher renten du har på lånet i dag bør du ikke refinansiere. For å finne ut om et nytt lån kan gi bedre effektiv rente er faktisk den eneste løsningen å sende inn søknadskjema til banker og långivere som tilbyr refinansiering. Renten blir satt individuelt og det er derfor ikke mulig for verken oss på Norlån.no eller hvilken som helst bank å gi deg den effektive renten før det har blitt gjort en kredittvurdering av deg og din økonomi. En søknad om refinansiering er helt uforpliktende og du kan når som helst takke nei om tilbudet ikke gir bedre renter og betingelser enn det du har nå.

Hvordan refinansiere?

Trykk her så blir du sendt videre til lånemeglere, banker og långivere som kan hjelpe deg med refinansiering. Velg det alternativet som passer deg best; vi kan anbefale en lånemegler. En lånemegler henter inn tilbud fra flere banker samtidig slik at du kan sammenligne flere lånetilbud før du velger. Det er helt gratis å bruke en lånemegler.

Lykke til med vårrengjøringen!

Legg igjen en kommentar