Slik fungerer låneprosessen

Det er ikke uvanlig å ta lån i Norge i dag. De aller fleste nordmenn har enten studielån, boliglån, billån og/eller forbrukslån. Mange har også sett fordelene kredittkort kan gi, alt fra forsikringer til rabatter. Vi skal i denne artikkelen forklare enkelt hvordan man bør gå frem for å ta et lån og hvordan låneprosessen fungerer.

1. Bestem deg for hvor mye du ønsker å låne
Først og fremst må man selvsagt bestemme seg for hvilket lånebeløp man ønsker. Det er lurt å tenke over hva lånet skal gå til og hvor lang nedbetalingstid du vil ha.

2. Sammenlign banker og långivere
Mange banker og långivere vil vise deg den samme nominelle renten. Det er renten uten gebyrer og avgifter. Både gebyrer og avgifter kan koste helt forskjellig fra bank til bank. Du bør derfor alltid se på den effektive renten fordi der er gebyrer inkludert i prisen! Et tips er å ta kontakt med en lånemegler, de kan hjelpe deg å finne det lånet som har best rente og betingelser for deg. Se gjerne øverst på vår side, der finner du mange seriøse lånemeglere som gjør jobben gratis for deg.

3. Klikk deg videre til søknadsskjema
Klikk på långiver eller lånemegleren du vil ta lån hos her på Norlån.no. Da kommer du til søknadsskjema.

4. Velg beløp og nedbetalingstid.

5. Fullfør søknaden
De aller fleste krever kun at du fyller inn mobilnummer, e-postadresse og personnummer. I tillegg kan noen be om noen få dokumenter.

6. Send inn søknaden og vent på svar.

7. Få svar på søknaden du nettopp sendte inn.
Du vil få enten godkjent eller ikke godkjent. Noen banker kan gi deg et tilbud på et lavere beløp hvis de mener du er kredittverdig for det. Hvis du ikke blir godkjent kan forsøke å ha en medsøker i lånesøknaden din. Dette styrker muligheten for å få lån.

8. Signer med BankID og få lånet utbetalt
Får du godkjent signerer du med BankID. Avhengig av hvilket lån og hvilken bank du har valgt kan utbetaling skje allerede samme dag som du har signert, men hovedregelen er at det tar cirka en til to arbeidsdager å få lånet utbetalt til din private konto.

Legg igjen en kommentar