Refinansiering

Har det blitt mange lån og dyre regninger? Føler du at du har mistet litt kontroll over økonomien din med alle regningene og lånene som må betales hver måned? Ta et steg i riktig retning for å bli gjeldfri, prøv refinansiering.

Beløp
Vilkår
Vis flere resultater

Derfor bør du velge refinanisering

Et steg i riktig retning for å bli gjeldfri
Du rydder opp i økonomien din og med en refinansieringsavtale kan det bli enklere for deg å holde orden på dine lån.
Lavere rente
Du har mulighet til å få en aldeles lavere rente på et nytt lån, enn det du har på din nåværende gjeld. Det betyr lavere kostnader hver måned.
Få en oversiktlig økonomi
Det er enklere å forholde seg til étt eneste lån hver måned, istedenfor mange.

Hva er refinansiering?

Når du velger å refinansiere så rydder du opp i din egen økonomi. Du tar opp et nytt lån for å betale ned de eksisterende lånene du allerede har. Det kan være smålån, kredittkortgjeld, gamle forbrukslån eller handlekontoer du ikke har fått betalt ned. Du kan spare mye penger på å refinansiere gammel gjeld.

Det kan være trist og slitsomt å ha mange smålån eller flere ubetalte kredittkort som det er vanskelig å holde orden på, og ikke minst betale ned hver måned. Refinansiering er en god løsning for deg som ønsker å nedbetale de gamle og dyre lånene dine. Ved å ta opp ett nytt lån med lavere rente og bedre betingelser, kan du betale ned alle de gamle lånene dine med en gang. Da har du samlet alle lånene dine til et lån som gjør din hverdag mer oversiktlig. Refinansiering blir også kalt ryddelån av god grunn. Du har ryddet opp i alle lånene dine, derav ryddelån. Under kan du se mer informasjon om refinansiering av lån.

Hvorfor skal du rydde opp i din egen økonomi?

Du tenker kanskje, hvorfor skal jeg ta opp enda et lån når jeg allerede har flere lån?
Mange har flere smålån med høye renter eller kredittkortgjeld man ikke klarer å betale ned hver måned slik at kostnadene bare løper og løper. Når du refinansierer kan du få mye lavere rente, og dermed betale mye mindre hver måned. I tillegg har du bare ett eneste lån å måtte holde orden på! Det gjør hverdagen enklere og du får bedre oversikt! Et lån med ett gebyr, og én rente.

refinansiering

Hvordan refinansierer jeg?

Å refinansiere kan være en tung og krevende prosess. Men det trenger ikke å være mer komplisert enn å søke om et vanlig lån. Søker du om refinanisiering gjennom Norlån.no så gjør vi hele prosessen for deg, gratis! Med vår lånekalkulator kan du finne den banken eller låneformidleren som har de beste avtalene. De hjelper deg med å finne det refinansieringslånet som passer deg best og som har den aller beste renten i markedet.

Du fyller ut en søknad og lar det gå et par dager før du får svar. Det er viktig at du er helt ærlig med banken og ikke skjuler deler av gjelden din. Da viser du banken at du er villig til å rydde opp i din økonomi og de vil gjerne hjelpe deg gjerne til en bedre økonomisk framtid. De kan gi deg solid økonomisk rådgivning og ett godt tilbud på lån. Det er viktig at du handler raskt når du ser at det begynner å gå dårlig for deg. Hvis du lar noe av din gjeld gå til inkassokrav blir det mye vanskeligere for banken å godkjenne din søknad om refinansiering.

Eksempler på refinansiering:

  • Refinansiering av lån
  • Refinansiering av kredittkortgjeld

Har du stor kredittkortgjeld eller flere smålån er det sannsynlig at du ville kunne få en lavere rente dersom du refinansierer. Det er mulig renten du fikk hos bankene da du først tok på deg all denne gjelden er mye høyere enn hva markedet faktisk tilbyr i dag. I tillegg er det tidkrevende å betale ned på mye gjeld fra flere banker. Med refinansiering kan du samle alle lånene på ett sted. Da slipper du flere gebyrer og flere rentebetalinger. Du har alt i ett!

Bruk Norlån.no sin lånekalkulator for å finne det beste tilbudet. Send inn din søknad til banken du foretrekker med noen få “klikk”, og få svar innen noen få arbeidsdager. Når du har fått innvilget lånet ditt kan du signere med bankID. Innen få dager vil du ha lånet på din konto. Deretter kan du refinansiere ved å betale ned alle dine gamle lån, og kredittkort. Refinansiering gir deg selvsagt ikke mindre gjeld, men du kan spare mye penger hver måned med bare å ha et lån med én rente. Det er en fin mulighet til å kunne nedbetale gjelden din enda raskere enn før.

De fleste banker og långivere vil gjøre alt arbeidet med å refinansiere for deg. Hvis du har gjeld hos flere selskaper er det mange faktorer å forholde seg til slik som renter, vilkår og betingelser. Det høres ut som en tidkrevende prosess og måtte forhandle med hver eneste bank du har gjeld hos. I mange tilfeller vil den nye banken refinansiere gjelden din for deg. Du legger inn den summen av gjeld du skylder, oppgir litt personlig informasjon og sender søknaden til den banken du fant i vår kalkulator. Er det noe mer du lurer på om refinansiering hos det selskapet du har fått tilbud fra, er det bare å kontakte selskapet før du eventuelt skal signere avtalen.

Vanlige spørsmål

Hvilken type lån kan jeg refinansiere?
Du kan refinansiere forbrukslån, smålån, kredittkortgjeld og boliglån.
Hvor mye gjeld har jeg?
Med gjeldregistre kan du sjekke hvor mye gjeld du har. Gå inn på Gjeldregistret.com for å sjekke gjelden din.
Hvem kan refinansiere?
Alle over 18 år med folkeregistrert adresse i Norge. I tillegg har de aller fleste banker ett minimumskrav på årlig inntekt.
Kan jeg refinansiere med sikkerhet i boligen min?
Ja. Hvis bankene kan refinansiere gjelden din med sikkerhet i enten bil eller bolig kan de også være mer fleksible. Det betyr bedre muligheter for lavere rente.
Hvorfor kan jeg få lavere rente når jeg refinansierer?
Det er to hovedgrunner til at du kan få lavere rente når du refinansierer. Den ene er at du kan ha tatt opp gjelden når banken sin rente var høyere enn nå. Den andre er at hvis du tar opp lån for å refinansiere med et større beløp, så vil gjerne banken være mer fleksibel og gi deg lavere rente.
Hvor lang tid tar det å få innvilget lån for refinansiering?
Dette avhenger av den personlige informasjonen du oppgir, og hvor godt egnet du er til å kunne nedbetale gjelden din. Ikke nøl med å søke om refinansiering hvis du føler at det er et behov for å rydde opp i økonomien din. Tilbudene du får fra bankene er helt uforpliktende til du har signert med bankID. Det er bedre å rydde opp i økonomien din denne uken enn å vente enda lenger.
Hvem kan jeg kontakte for mer informasjon om refinansiering?
Send oss gjerne dine spørsmål til support@norlån.no. Vi svarer deg fort. Hvis du lurer på noe om vilkår og krav til de forskjellige bankene, anbefaler vi at du tar kontakt med den banken det gjelder.

Lurer du på hvor mye gjeld du har?

Når regningene har hopet seg opp og du har mistet oversikten over hvor mye gjeld du har så finnes det måter å få en en god oversikt over hvor mye gjeld du har. Med gjeldsregisteret som kom i 2019 kan privatpersoner enkelt sjekke gjelden sin. Bruk knappen under til å logge inn med BankID og sjekk din gjeld. Det er helt gratis.

Sjekk din gjeld

Dette må du vite om gjeldsregisteret
I Norge har Finanstilsynet gitt tre selskaper konsesjon til å etablere gjeldsregistre.

Alle gjeldsregistrene vil vise den samme informasjonen uansett hvilken du velger å sjekke gjelden din i. Du vil få informasjon om din usikrede gjeld. Usikret gjeld er for eksempel forbrukslån, kreditt og handlekonto. I tillegg vil varer du har kjøpt med betalingsutsettelse vises.

Lån som ikke vises i gjeldsregisteret
Noen lån og gjeld vil ikke vises i oversikten over din gjeld. Her er en liste med eksempler:

  • Studielån
  • Lån med sikkerhet: Billån eller boliglån

Merk at du ikke kan se betalingsanmerkninger og inkassosaker i gjeldsregisteret.

Ønsker du å vite mer om det nye gjeldregistre som kom i 2019 kan du lese vår nyhetsartikkel her.

Refinansiering av lån

Dersom du har mye gjeld eller flere lån uten sikkerhet er det lurt å holde seg oppdatert på rentene i markedet. Du kan få enda bedre rente i dag, enn det du fikk da du tok opp lånene dine. Med refinansiering tar du opp et lån, og nedbetaler alle de gamle lånene dine. Da har du bare ett lån å forholde deg til, og det er lettere å huske å betale ned gjelden din til én långiver istedenfor flere.

Ofte er rentene høye på smålån og når du har mange så kan det hope seg opp til et stort beløp hver måned. Flere lån betyr også mer renter, og ikke minst flere termingebyrer hver måned. Det er ekstra unødvendige utgifter du ikke burde forholde deg til. Bare en litt lavere rente på lånet, og ett eneste termingebyr kan gjøre at du sparer tusenvis av kroner hvert år.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Mange nordmenn har flere kredittkort, og en kredittkortgjeld som øker og øker. Ofte kan det gå i glemmeboken at kredittkort regningene må betales, og med høye renter kan gjelden etterhvert bli veldig stor. Dersom du velger å refinansiere kredittkortgjelden du har vil du mest sannsynlig kunne minske gjeldsbeløpet ditt betraktelig. Få det nedbetalt i dag og start med blanke ark i morgen.

Refinansiering fungerer på samme måte som med forbrukslån, kredittkort og smålån. De ønsker å tjene på rentene av lånet du som kunde må betale. Fordelen med refinansiering for deg er at bankene ofte kan gi en lavere rente. I tillegg vil du ha en og ikke flere långivere å forholde deg til. Dette er svært gunstig hvis du sliter med å holde orden og nedbetale din nåværende kredittkortgjeld.

Refinansiering er spesielt smart hvis du har flere kredittkort fra forskjellige banker. Hvis du tillegg har flere forbrukslån eller smålån, og ønsker å samle alt i ett, er refinansiering det beste alternativet.

Å refinansiere din kredittkortgjeld er kjempe enkelt. Du velger den banken du mener er best fra vår liste. Så legger du inn ønsket lånebeløp tilsvarende din kredittgjeld og personopplysninger. Deretter trykker du “Søk nå” og du vil straks få svar på din søknad. Det er helt uforpliktende og helt gratis å søke.

Sparer man penger på å refinansiere?

Når du refinansierer vil ikke gjelden din forsvinne. Du tar opp ett større lån, men med bedre rente og nedbetalingstid. Du bruker det lånet du tok opp til refinansiering til å betale tilbake pengene du skylder hos de forskjellige kreditorene dine. Da har du kun en långiver å forholde deg til, og med en langsiktig refinansieringsavtale vil du som oftest alltid få en enda bedre rente enn det du har på din gamle lån. Du har da også færre lån å betale månedsgebyrer, terminavgifter og faktureringgebyrer til. Slik gjør du økonomien din mer oversiktlig og lånet billigere.

Med refinansiering kan du få bedre oversikt over din privatøkonomi. Husk at du også kan få skattefradag for alle utgifter du refinansierer av kredittkortgjeld, lån og til og med boliglån. Utgiftene kan føres under “gjeldsrenter” i post 3.3.1 i selvangivelsen. I 2020 har du krav på 22% fradrag for gjeldsrenter.

Siden ble sist oppdatert: 2021-05-19 13:27:48 av Erik Elmqvist